Inred ett mysigt sovrum med våra tips

Sovrummet är ett av hemmets viktigaste rum, det är här du får chansen att återhämta dig och det är därför viktigt att få till ett rum där du trivs. Vi berättar mer om årets hetaste trender och hur du ska tänka när du inreder detta mysiga rum!

Att få till ett mysigt sovrum är kanske inte det lättaste för det otränade inredningsögat men med våra tips kommer det gå hur lätt som helst. Satsa på mycket tyger och färger som går ton i ton för en varm och mysig känsla. För den riktiga hotellyxen bör du skaffa ett stort och härligt överkast som matchar gardinerna. Andra heta trender är att inreda med lugna och behagliga färger.

Låt sängen få stå i fokus

bed Det absolut mesta vi gör i sovrummet är faktiskt att sova. Därför bör sängen få vara den största delen i rummet och den möbeln som står i fokus. Rama gärna in sängen med en mjuk matta och en snygg sänggavel. Kuddar är ett bra trick för att få sängen att se extra inbjudande ut. Här är det inte ”less is more” som gäller utan använd gärna både vanliga huvudkuddar och snygga prydnadskuddar som lyfter överkastet. Tänk på att färgerna gärna får vara lugna och sobra för att utstråla harmoni. Vill du lägga in en klar färgklick kan du göra detta på prydnadskuddarna.

Hållbar inredning för klimatet

Även i sovrummet är klimatet den stora snackisen. Använd sängkläder som är gjorda av ekologisk bomull eller linne som andas skönt när det är varmt i rummet och håller dig varm när det är kallt. Sovrumsmöblerna får gärna köpas på second hand för att inte bidra till massproducering som även detta är dåligt för miljön. Det viktigaste tipset vi har för ett mysigt sovrum är ändå att du inreder efter din egen stil!

Scroll to top