Smycke eller smykke

För alla oss som verkligen älskar smycken finns det alltid lite plats kvar hemma för ytterligare ett. När man väl hittar ett fynd är det helt klart svårt att låta bli att köpa det. För när man hittar smycken som passar in i ens växande samling är det svårt att låta bli. Men utbudet minskar minskar snabbt när man redan har de flesta modellerna hemma, och det är då man kan behöva vidga sina vyer med en resa för att hitta nya smycker som inte liknar dem man redan har. En bra taktik är att börja resorna till de närmsta grannländerna för att sedan ta sig vidare ut i vida världen. Men vad behöver man då veta innan ger sig av?

I vårt grannland Norge heter det smykke, vilket kan vara värt att lägga på minnet. Har man sedan redan varit i Norge för att inhandla smykken är det dags att nästa gång resa vidare till Finland där det istället heter korut. Ett namn som inte ligger lika nära det svenska språkets smycken som det norska ordet smykke.

Ska man lyckas hitta de riktiga guldkornen runtom i världen är det alltid bra att göra lite research innan, vilket ökar förutsättningarna för att hitta det man söker. Liten språkkoll i det land man reser till är därför alltid en fördel. Dessutom ger man ett mer positivt intryck som kund.

Scroll to top