Smycka dig rätt inför våren!

Vårsolens första strålar har precis träffat våra nariga näsor, och kommande veckor kommer plusgraderna förhoppningsvis bli allt fler. Innan vi vet ordet av sitter vi i Kungsträdgården, eller annan valfri park, i våra skinnjackor, med solglasögon på nästippen och med en mjukglass i handen. Vad passar väl då bättre än att ta en titt på de största smyckestrenderna inför våren 2013?
Sommaren/hösten 2012 syntes de neonfärgade smyckena på var och varannan hals/hand/finger/örsnibb. Var det inte ett neonrosa halsband med en stor (fejk)diamant framtill så var det ett örhänge i regnbågens alla neonfärger. Färg och att synas har med andra ord varit de stora ledorden fram till nu. Den här trenden kommer förvisso att fortsätta en bit in på 2013, men den kommer att få sällskap, och konkurrens, av flera andra trender.
• Många, fler, flest! Denna trend har redan synts på en del fashionabla handleder i samband med vinterns modeveckor, men det är till våren 2013 som denna trend kommer nå sin absoluta peak! Den går helt enkelt ut på att rada upp armbanden efter varandra – ju mer olika varandra, desto bättre! Mest trendigt blir det om du mixar mormors gamla guldlänk med neonarmbandet från H&M och det handgjorda läderbandet från Mexico.
• Så kallade ”bracelet rings”. Detta är ett armband och en ring i ett – ett armband med en tunn kedja upp till en ring som vanligtvis ska sitta på långfingret. Detta ger en lyxig och något orientalisk känsla.
• Klassiskt. Vissa trender går aldrig ur tiden och är alltid lika rätt. Tänk pärlarmband, pärlörhängen och pärlhalsband á la Chanel.
Scroll to top