Smslån före pantning!

Att pantbelåna sina smycken är något som blivit allt populärare, mycket i och med att värdet på guld har ökat i samband med att det är dåliga ekonomiska tider. Ibland måste man helt enkelt få in snabba pengar, och detta på sina smyckens bekostnad. Vi som är smyckesälskare är helt klart skeptiska till detta fenomen. Såhär skriver man om det hela på pitea-tidningen.se:

Skamkänslorna är för gott lagda på hyllan.
Där trängs de som aldrig förr med smycken, klockor, mobiler och instrument.
Pantbankernas varulager bågnar. Att panta en grej för att snabblåna pengar har blivit rumsrent.

Utlåningen i de svenska pantbankerna har fördubblats på tio år. I år beräknas vi låna runt en miljard kronor på saker vi kan avvara ett tag för en snabb påfyllning i plånboken.
– Det är inte en konjunkturfråga. I goda tider gör folk av med mycket pengar och behöver mer. I dåliga tider räcker inte pengarna och de behöver mer. Uppgången för pantbankerna är stadig.

Vi tycker dock inte alls att det är en bra idé! Att bli av med sina smycken, om än tillfälligt, är egentligen inte ens ett alternativ för oss som älskar våra accessoarer. Istället skulle vi alla gånger ta ett smslån på Foxis istället för att lämna ifrån oss minsta lilla örhängen bortom vårt räckhåll. Behöver man få in ett par tusen snabbt, som man ju faktiskt kan behöva ibland, ser vi inte varför man måste göra det på bekostnad av något man älskar. Det är alltid bättre att ha en summa att betala tillbaka än risken att ens dyrgripar försvinner.

Scroll to top