Sol, sommar och solglasögon

Ingenting säger att nu är det sommar som solglasögonen. Wayfarer-modellen, som hängt med i ungefär fem år nu, är definitivt på väg ut, så där som det brukar bli med saker efter fem år. De som vill ha något klassiskt har gått över till Persol-bågar, sådana som Steve McQueen brukade ha. Sen finns det de som hoppas på runda stålbågade modeller à la John Lennon, och de kommer att slå igenom stort en dag, men det blir nog inte i år.

Många är också trötta på de klassiska bågar som dominerat ganska länge nu. Och visst finns det en del crazy grejer, det är ju lite det som är grejen med solglasögon, och det som märken som Black Flys, som var populära på 90-talet, levde på. Acne har gjort några modeller som ser ut som en blandning av Oakleys 90-talsmodeller (ständigt detta 90-tal!) och typ… simglasögon. Tyvärr kommer de inte att gå i produktion, men nån med kontakter i Kina kanske läser det här och startar tillverkning. *Hoppas*. Oakley var ju även framme och sponsrade de chilenska gruvarbetarna när de kom upp i höstas.

Det är ju en annan grej som är kul just med solglasögon, när man hittar de där sjuuukt flippade, fantastiska glasögonen och det inte är Jeremy Scott eller nån belgare eller japan som dem utan det är några fulglajjer som inte är märkes alls. Eller tvärt om, när man hittar nånting som ser ut som en halvdan piratkopia men som visar sig vara Dolce and Gabbana eller DSquared.

Scroll to top