Studenttider ska firas

Att ta studenten är en oerhört viktigt tid i livet för många studenter. Detta är en tid som ska firas med pompa och ståt. Vad är då ingredienserna för en lyckad student?

Här kommer lite tips på vad som behövs för att studentdagen ska bli en minnesvärd dag. Vissa saker är det upp till den som faktiskt tar studenten att inhandla medan andra är upp till föräldrarna att fixa.

Studentmössan

studentmössorDen absolut viktigaste ingrediensen för ett lyckats studentfirande är naturligtvis den berömda studentmössan. Denna vita skapelse går enkelt att beställa på https://galio.se/. Där kan man även designa sin egen mössa så att den blir precis som man vill ha den. Det finns flera olika stilar och modeller att välja mellan.

Studentkläderna

Utöver den obligatoriska studentmössan behövs en snygg outfit som känns bekväm att gå runt i hela dagen. Killar kan satsa på en läcker kostym som sitter som en smäck med en färgglad fluga eller slips. Tjejerna kan investera i en vacker studentklänning i till exempel vitt eller någon vårig pastellfärg. När studentfirandet är över kan det vara en god gärning att skänka studentkläderna till de som inte ha råd att köpa sina egna.

Studentplakat

Ett studentplakat ska gärna vara en något pinsam bild på den som tar studenten som barn. Plakatet brukar föräldrarna fixa så att det blir en rolig överraskning för studenten att se bilden. Det är även kul för alla klasskamrater att se hur studenten såg ut som barn. Tänk på att försöka minimera användandet av plast för miljöns skull så skippa ballongerna och konfettin vid utspringet. Detta är rekommendationer från flera skolor.

 

”Föräldrar och vänner har förberett med ballonger och konfetti för att fira att skolan äntligen är slut, men för miljön utgör plastmaterialet en fara. Nu uppmanar rektorerna därför studenterna att välja miljövänliga alternativ.” Bohuslänningen.

Studentskiva

En studentdag måste firas med familj och vänner. Bjud in till en trädgårdsfest med god mat och dryck. Pynta med svenska flaggor, sjung härliga studentsånger och bjud på en äkta gräddtårta med jordgubbar. Svensk studentsommar när den är som bäst.

Studentpresent

Gör studenten glad med genomtänkta studentpresenter. En undersökning visar att det som de flesta studenter önskar sig är pengar. Andra presenter som brukar vara uppskattade är smycken, saker till hemmet eller varför inte en upplevelse.

Scroll to top