Håll smyckena fräscha

Har du någonsin rengjort dina smycken eller har du ett favoritsmycke som skulle behöva en ordentlig putsning? Här är tipset på bästa husmorsknepet för att rengöra just smycken!

Det är viktigt att ta hand om sina fina smycken om man vill att de ska hålla länge och väl. Detta innebär både att förvara smyckena på rätt sätt och att rengöra dem med jämna mellanrum. Men den som någonsin satt sig ned och försökt putsa upp en gammal ring eller ett halsband vet hur slitigt det kan vara och att det tar sin lilla tid att få det rent igen – om du inte använder dig av världens bästa husmorsknep för att få rent det vill säga!

Så rengör du smycket smidigt

Något som Expressen tipsar om är ett smart husmorsknep. Allt du behöver är en mikrovågsugn, två stycken bunkar eller skålar, vatten, foliepapper, bakpulver, salt och diskmedel – saker de flesta av oss redan har hemma med andra ord. Hur du sedan använder dessa komponenter är busenkelt.

Börja med att hälla vatten i en av skålarna och värm den i mikron. Den andra skålen klär du in botten med foliepapper och häller sedan på det uppvärmda vattnet i den skålen. Nästa steg är att hälla i bakpulver, salt och diskmedel. Nu kommer vattnet börja fräsa och det ska det göra eftersom dessa komponenter tillsammans bildar en kemisk reaktion. Lägg i dina smycken som ska rengöras i vattnet och låt dem ligga där i cirka 10 minuter. Ta upp dem, skölja av med vanligt kranvatten och putsa dem med en vanlig handduk, den får gärna vara i bomull. KLART!

Detta trick funkar för både smycken i sliger, guld och mässing.

Scroll to top