Accessoarer och måste-plagg

Hur ser egentligen herrmodet ut 2016, vad jobbar svenska herrstilikoner med och vad är måste-plaggen för året?

ctyts.netI en nyhet i modemagasinet King kan en läsa om vilka som utnämnts till svenskt herrmodes 100 mäktigaste 2016. Detta är de som har störst inflytande på herrmodescenen och då även de som kanske har störst inflytande över hur just du klär dig. Vare sig det handlar om vad för sorts armbandsur du väljer att införskaffa, till vilken kavajtyp som klär dig bäst eller kanske vilken frisyr du klipper. Bland de utnämnda stilikonerna finns allt från vd:ar, krögare till medieprofiler och programledare.

Men vad är då de hetaste trenderna vad gäller herrmodet för just 2016? I Café listas ett antal så kallade nyckelplagg, som får sägas vara inspirationen för en moderiktig garderob under detta år. Bland de viktiga plaggen att hålla ett extra öga på syns inte bara den nu välbekanta bomberjackan, retroplagg som 50-talsliknande skjortor med byxor med högre midja till, och vidare passform nedtill. Gucci har till exempel väckt stor uppmärksamhet i världen genom sina retroplagg med romantiska och androgyna drag över sig, kanske den hetaste designern år 2016.

Armbandsur, basplagg och blommiga kavajer

Något som även har synts på catwalken med herrmode är skjortor i spets vilket gör att gränserna mellan herr- och dammodet har suddats ut lite och närmar sig varandra. Mycket blommigt har även det synts på visningarna runt om i Europa under modeveckorna, något som på en kavaj kan se ganska så rockigt ut. Annars är all form av denim ständigt aktuellt, på jackor och byxor. Ryggsäcken är en accessoar som är inne, liksom ett snyggt armbandsur, varför inte ett med Natoband. Investera gärna i en tidlös variant som passar till olika stilar och humör.

I Metro mode levereras stiltips på löpande band, för herrar är tipset att bygga en bra bas med klassiska t-shirtar i olika färger med vit, beige, grå och svart som start. Dessa går att använda i en oändlig rad av olika klädkombinationer. Annat som det tipsas om i denna artikel är att våga fråga personalen om hjälp i olika klädbutiker, samt att verkligen prova plaggen och känna efter innan du köper, och inte bara köpa något som ser snyggt ut på en provdocka.

Scroll to top