Fina fötter till sommaren

Det är mycket som är snyggt när man är sommarbrun, allt i princip. Från hur klädernas färger bättre matchar till hur smycken klär en. Men när man är sommarfin är det mycket som ska fixas, allt från rakade ben till sommarfräscha fötter i sandalerna.

 

fötter med blommaFötterna är kanske den kroppsdel som plötsligt syns mest när det nalkas sommarvärme. Från att ha gömts i sockor, strumpor och skor under hela 9 månader får äntligen även dessa små rackare vistas ute, i tunna tygskor, i sandaler med remmar, bara under sand och mjukt, grönt gräs. En sån glädje, och vad skönt. Men dessa små fötter kanske inte alltid är helt redo för att visas ute i det vilda, kanske måste du ta bort förhårdnad med Footmender eller fila hälen innan sandalerna åker på. Ett och annat fotbad skadar heller inte.

I Expressen kan en läsa om olika tips på hur man får fina fötter. Detta är allt från att ta just ett fotbad då och då, och det räcker faktiskt med bara 10 minuter. Vattnet ska vara varmt men inte hett. Fotsalt kan man med fördel ha i, det öppnar upp hudens porer. Torka sedan ordentligt, det är kanske den bästa kuren mot fotsvamp. Sedan är tipsen att just fila för att försiktigt få bort förhårdnader. Klipp naglarna och gärna rakt så minskar du risken för nageltrång. Smörj fötterna med en kräm, dock inte mellan tårna, den fukten kan skapa svamp. Kylande salvor är sköna att använda när fötterna är sådär sommarvarma efter en lång dag.

Ta bort nagellack innan du målar nytt

Även i tidningen Chic finns det massor med tips på hur man får vackra tassar. Har man gammalt nagellack på tånaglarna är det bästa att ta bort detta med remover innan man målar på nytt, eller kör utan för en mer naturlig look.

Scroll to top