Trendiga smycken för våren 2019

Smycken har sällan fått en så nischad finess som de har fått under 2018, och 2019 fortsätter smycken att locka oss med sina söta detaljer, pampiga statement pieces och olika nyanser av guld. Rosé fortsätter vara populärt, även om det framför allt är formen som är det viktiga för det nya året.

Det är rena julafton för oss smyckesintresserade i år. Det poppar upp nya färger och former på accessoarerna under 2019, och det som framför allt är i fokus för i år är söta detaljer i stål med guldpläteringar på halsband. Det är inte längre svårt att hitta sina favoritdetaljer, och för den som är sugen på att inspireras kan gå in och kolla på Edblads sortiment här: https://www.edblad.com/se/smycken/halsband.html. Där är det tydligt vad det är som gäller i år. 

Droppar, hjärtan, månar och stjärnor

Något som verkligen har blivit hett just nu är olika små söta hängen till guldlänkarna (även om roséguldet också fortsätter vara trendigt). Vi ser mycket månar, stjärnor, hjärtan och droppformade gulddetaljer på smyckesfronten idag. Även om ett riktigt statement piece är coolt till festkvällen är 2019 året då vi bjuder in lyxen till vardagen genom små enkla medel. Unna dig därför något i guld, och mixa gärna de fina formerna med varandra! Vi får nämligen inte nog av fina smycken det här året.

Till våren kommer den sportiga looken som dominerade 2018 sakta konverteras till en lite elegantare och mer avskalad look. Därför är smycken under 2019 centralt – de lyfter upp enkla plagg och gör din look speciell och unik.

Statement pieces och smakfulla klassiker

Samtidigt som söta gulddroppar och hjärtan charmar oss lite extra i år verkar ”statement piece”-halsbandet dominera våra kväll- och helgoutfits. Här ska du leta efter halsband i spännande snirkliga former och i flera lager. Kombinera det gärna med något leopardmönstrat, som är hippt under våren. 2019 är definitivt inte året där du ber om ursäkt för vem du är och vilken stil du har! Tvärtom så uppmuntras den personliga prägeln, och du kan definitivt fynda snygga klassiker på second hand. Där ska du tänka 60-tal i år, som är mycket hett just nu.

  • 2018 var örhängets år, och det kommer inte lämna scenen i år heller. Leta efter fina stenar i jordnära, ”naturliga” färger, som blodrött, havsblått och sandigt beiga eller med gyllene ton.

Ett tips är att rengöra och underhålla sina smycken regelbundet. Undvik att duscha med dem för att de inte ska börja de trista och ”solkiga”. Här kan du läsa en guide till hur du ska underhålla och rengöra smycken med lite husmorsknep i Expressen. Tänk på att förvara dina smycken i de små fina askar du fick dem i när du köpte dem. Det gör att du inte behöver oroa dig för att sminkrester och annat fastnar på smyckena om du lägger dem lite var stans i badrummet.

Se till att få 2019 att glimma och gör det till det guldår det är tänkt att bli! Lycka till med att gräva guld.

Scroll to top