Trendsmycke utan ånger

Smycken är bland det snyggaste som finns och historien är full med glittriga utsmyckningar. Smycken finns i många olika varianter idag, men en del smycken kräver att man tar hål i olika kroppsdelar. Att ta hål i öronen är ofta ganska harmlöst, men när det kommer till andra kroppsdelar finns risk att man ångrar sig eller att det inte blev som man tänkt sig.

1092398-punky-girl-with-red-hair

I Svenska Dagbladet kan man läsa om de bländande smyckena som finns i drottning Silvias smyckeskrin, men den typen av smycken är inte riktigt samma som de som är moderna idag. Idag är smycken av alla typer trendigt, men att springa runt i en prinsesskrona med juveler kanske inte är det allra mest moderiktiga. Idag finns allt från halsband, tåringar och klassiska örhängen, till uttöjningssmycken för öron, huvudsmycken och piercingar.

Piercingar på nytt sätt

Piercingar blev riktigt inne i början av 90-talet med genombrottet av diverse artister som Spice Girls och Britney Spears. De flesta flickor i tonåren och äldre ville då ha en navelpiercing. I Aftonbladet kan man läsa om att navelpiercing idag fortfarande är det som är mest populärt. Men under åren har vi fått se många olika varianter som tungpiercing, hål i ögonbrynet och den klassiska Lil’ Kim piercingen på sidan om överläppen. Det är snyggt och häftigt med piercingar av olika slag, men skönt är att man idag kan skaffa en realistisk fake piercing istället. Då slipper man ångra sig, få infektioner eller andra missöden. Det blir dessutom mycket enklare att variera sig. Ena dagen kan man ha ett smycke i näsan och andra dagen kan man ha en töjning i örat. Det ser ut som äkta piercingsmycken även fast det inte är det, bra va?

Piercing och huvudvärk

Det finns fler anledningar till att inte skaffa vanliga piercingar utan att satsa på fake-varianten. Nya rön visar på att om man har piercing och tuggar tuggummi kan det leda till käkproblem och huvudvärk, se inslaget nedan.

Scroll to top