Väskförbud i Venedig

Det finns en del städer och länder runt om i världen som har konstiga regler och en utav dessa är Venedig. Visserligen har de bra anledningar till att nu förbjuda alla turister från att ta med sig sin packning i en rullväska in till staden.

1833904-kvinna-med-gul-resvaska

Det är visserligen väldigt viktigt att man packar rätt inför resan och att man ser till att man har allt man behöver med sig. Men minst lika viktigt är det att ha en bra resväska som skyddar ens saker och som är lätt och smidig att ta med sig när man är på resande fot. På vissa ställen är det även viktigt att tänka på vilken typ av resväska man har med sig. I Venedig är det till exempel förbjudet att släpa på en rullväska.

Ny lag för rullande väskor

I Expressen kan man läsa om det här förbjudet som upprättades i slutet av förra året. Det träder dock inte i kraft förrän i maj i år. Oljudet när turisterna kom med sina rullväskor och drog dem över kullerstenarna i staden blev helt enkelt för mycket för invånarna i Venedig. Det är många invånare som klagat över detta hos stadens myndigheter och det har även sagt att de hålls vakna om natten av turistgrupper som släpar på sina rullväskor genom staden. Myndigheterna i Italien klassar nu detta gnissel från väskorna som ljudförorening och miljöförstörelse.

5 000 i böter

Skulle man få för sig att strunta i förbudet och ta med sin rullväska ändå kan man straffas med böter på nära 5 000 kronor. De egna invånarna i staden får dock ha rullväskor och de är helt undantagna från det här förbudet.  Det här förbudet är bara ett utav många på senaste tiden som Venedig tagit till för att göra åverkan av turister på Venedig mindre. Nyligen förbjöd man även kärlekspar som besökte Venedig från att hänga hänglås på stadens broar. Man har också tvingat stadens gondoljärer att genomgå regelbundna drogtester eftersom det pågått ett antal vilda båtfärder under förra året.

Scroll to top